Als u een kerkelijke inzegening van uw levensverbond wilt laten voltrekken in de Andreaskerk te Weurt, dan zijn de volgende afspraken van kracht:
  1. U meldt zich ruimschoots van te voren aan wanneer u van plan bent te gaan trouwen. Dit in verband met de planning van zowel het bruidspaar als van de pastoor en de kerk
  2. Ruimschoots is dit minimaal drie maanden van tevoren.
  3. U meldt zich aan bij de gastvrouw/gastheer op de pastorie, of via de hoofdkoster (w.follings@chello.nl), of via de telefoon of e-mail
  4. U neemt minimaal drie maanden van te voren ZELF contact op met pastor Jan de Waal voor het maken van afspraken. Er volgen drie avonden ter voorbereiding
  5. Is er dispensatie nodig dan graag vijf maanden van te voren contact opnemen om alles goed te regelen.
  6. Voor de huwelijksviering wordt een financiŽle vergoeding gevraagd volgens de richtlijnen van het bisdom.
  7. In principe is de aangestelde pastoor de celebrant.
  8. Overleg ruim van de voren met de koster en de Bloemendames (voor de versiering) en andere zaken in de kerk.
  9. Er wordt geen rijst gestrooid bij het verlaten van de kerk omdat het geen christelijk gebruik is om voedsel te verspillen waaraan velen een schrijnend gebrek hebben in deze wereld. Daarnaast geeft het overlast bij de kerk op het moment dat het wordt gestrooid.
  10. In onderling overleg is veel mogelijk
Adres: Kerkstraat 52, Weurt; tel. 024-6771221;
e-mail: andreas.parochie@upcmail.nl (nieuw e-mailadres wordt z.s.m. bekend gemaakt).

knop terug   knop naar startpagina