knop algemeen knop organisatie knop liturgie knop  katechese knop diaconie knop gemeenschap knop diversen

knop school
knop weurt plus
knop wozoco
knop zonnebloem
knop bisdommen
knop links
knop kazuifels
knop missaals

Kerk met als achtergrond centrale
Weurt+ is op 1 april 1989 opgericht met als voornaamste doel de leefbaarheid in het kerkdorp Weurt (gemeente Beuningen) niet verder te laten aantasten en waar mogelijk te verbeteren. De oprichting van Weurt+ was een reactie op de plannen die de verschillende overheden in die tijd hadden, en anno 2010 overigens nog steeds voor Weurt hebben, zoals de aanleg van een containerhaven, de aanleg van een overnachtingshaven. Tevens ontstond bij de bevolking onrust over de hoge aantallen ziektegevallen in het dorp, zoals aangetoond in GGD-rapporten, waarbij door verschillende mensen een relatie werd gelegd met milieubelastende bedrijven rondom Weurt (industrieterreinen van Weurt en Nijmegen-west). Het voornaamste doel van onze stichting is de leefbaarheid in Weurt te bewaken en zo mogelijk te verbeteren. Weurt+ maakt onderdeel uit van het Platform Nijmegen-west / Weurt samen met andere milieu- en bewonersorganisaties in dit gebied. Via dit platform, doch ook afzonderlijk, wordt overleg gevoerd met de verantwoordelijke overheden in dit gebied. Veelal binnen dit platform worden nieuwe en / of revisievergunningen bekeken en zonodig van bedenkingen voorzien. Indien nodig worden procedures gevoerd tot en met de gang naar de Raad van State.
E-mail adres: weurtplus@chello.nl
Jo Smits Past. v.d. Marckstraat 47 6772816 josmits@chello.nl

knop terug   knop naar startpagina

Weurt Plus